11 Nisan 2011 Pazartesi

Kamuflaj Gülüşler


Gülmek her zaman mutlu olmak için değildir. Bazen öyle gülmeler vardır ki; en büyük acıları gizlemek içindir. “ Demiş Bob Marley…
Hayatımızın bazı bölümlerinde ki ben genelde her zaman bu şekildeyim rol yapmak zorunda kaldığımız anlar vardır. Mutsuzken mutluymuş gibi, için kan ağlarken sanki her şey günlük gülistanlıkmış gibi. En mutsuz anımızda canımızın yandığında öyle bir kahkaha atarız ki her şeye inat ama o kahkaha acımızın ne kadar büyük olduğunu ne kadar derinden olduğuna işarettir kimi zaman. Tabi bunu sizden başkası bilemez. Rol yapar durursun. Kimsenin karşısın da ezik ve yıkık dökük durmak istemezsin. Kimseyle bir şeyleri paylaşamazsın anlatamazsın. O içindeki mutsuzluk seni gün geçtikçe daha da eritip bitirir. Ama rol yapmaktan vazgeçemezsin. Anlayanın yoktur umutsuzsundur çaresizsindir. Elinden bir şey gelmez hem de hiçbir şey. Gizlemek saklamak istersin tüm acılarını. Ve bunun için sürekli gülmeyi denersin yalandan da olsa polyannacılık oynar durursun. Her şey yolundaymış her şey güzelmiş gibi. Sorunsuz dertsiz bir hayatın varmış gibi. Açamazsın yüreğini kimseye anlatamazsın derdini korkarsın. Gün gelir sana koz olarak kullanacağını düşünürsün. Kimi zaman sessiz kimi zaman durgun kimi zaman gözü yaşlı kalırsın. Acıların en derini yastığa başını koyduğunda başlar. Yalnızsındır tek başına iç sesin ve sen varsındır. Ağlamak istersin gizlediğin acılarına hıçkıra hıçkıra. Bir çıkar yolun yoktur. Başkalarıyla paylaşsan da derdini anlatsan da söylenen sözler de haklı olsalar da sen yine bildiğini okuyacaksındır. Yürek bu ferman dinlemez. Kolay değildir zaten bir an da içindekileri yok etmek. Kolay olsa zaten kimseye ihtiyaç duymazsın. Seni mahveden de aynı kişidir sana ilaç olacak çare olacak kişide aynı kişidir. Sigara tiryakisi gibi aynen. Hem ona muhtaç hem de ona zarar veren tek şey.

Böyledir işte bazı gülmeler tüm acıları örtmek saklamak için o gülmeler birer kamuflajdır acılarına. Herkes senin mutlu olduğunu sanır ama sen gün geçtikçe erir gidersin, bitersin. Ne zamana kadar bilmiyorum ama her insan hayatının bir döneminde bu gülmelere muhtaç kalmıştır rol yapmıştır. Bu hayatımızın her bölümünde olabilir ilişkilerimizde, evlilikte, iş hayatımız da, aile hayatımız da mecbur kaldığımız bir sürü sahte gülmeler. Ya da mecbur bırakıldığımız. Kol kırılır yen için de kalır bu kadar basit işte….

“Benim her gülüşüm aslında sana ve hayata olan isyanımdır.” Cute Curute Kosovalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder