10 Ağustos 2012 Cuma

Herkesin Bir Yara İzi Vardır





Gidenler bizden hep bir parça götürürler
O parçanın yerinde de derin izler kalır
Herkesin bir yara izi vardır
İnsanlardan gizlemeye çalıştığı saklamak için çok uğraştığı bir yara izi
Herkesin bir yara izi vardır
Kimseye dokundurtmayacak kadar güzel olan
Baktıkça nefes alabiliyor olmanın kıymetini anlamanı sağlayacak bir yara izi
Bu izlerle yaşamaya alışırsın
Bir sabah belki gün doğarken baktığında dışarı yaşamayı yeniden sevebilirsin
Ve bir gün elbet birileri o yara izlerine dokunur
Acın da biraz olsun hafiflemeye başlar.


7 Ağustos 2012 Salı

Yine Sensiz Bir Sabah



Bazen sözler tükenir, söyleyecek tek bir söz bulamazsın. İçinden gelen ne varsa boğazında düğüm düğüm olur. Ne sevdiğini söyleyebilirsin, nede ona olan aşkını anlatabilirsin. Bazen çok sinirlenirsin, sinirini bile dile getiremezsin, bu durumlarda kendine zarar vermekten başka hiç bir şey yapamazsın. Susmak onun için her iki yerde de en büyük cevap olarak görülür.



Hangi birini anlatıp söyleyeceksin ki ? Gözlerini gördüğünde tutulan dilin mi, yoksa gülüşünü gördüğünde daha da hızlı çarpan kalbin mi anlatacak ona olan sevgini. Susacaksın için yana yana, gözlerin kan kusarcasına ağlarken yakacaksın bir sigara, geceleri onun hayaliyle yatarken sabahları onun varlığı ile uyanacaksın. Önce soluna bakacaksın yastığının, o orada olmayacak, bir umut soluna bakarken anlayacaksın ki ayrı yerlerde nefes alıyorsunuz. Bir günaydın mesajı bekleyeceksin bir heyecanla, geldiğinde yüzün gülecek, her şey yolunda gidecek. Sesini duyduğunda seni üzen yada strese sokan ne varsa bir tüy gibi uçup gidecek. Varlığı mutlu edecek seni, aklın başında değilken.





Uyandığımda gözlerin vardı gözlerimde
Hiç ellerini tutamadığım ellerinin hayali
Dokunamadığım yanağın vardı hiç öpemediğim
Saçların vardı ellerimle okşayamadığım kokusunu içime çekemediğim
Bir gülüşün vardı kulağımda yankısı hiç gitmeyen
Bir hayat vardı hayalinle geçip giden
O günü o anı kovalayan
Bir gün bir gün kavuşma ümidi ile sarıldığım
Bir hayat vardı yaşadığım
Sen vardın ayrı şehirlerde yaşadığım
Bir hayalim vardı
Aynı sabaha uyanmayı bekleyen
Uyandığımda günaydın aşkımla başlayan
Gülümsemeler içinde uyandığım bir sabah
Bir çocuk vardı içimde seninle büyüyen
Bir hayat vardı senden ibaret olan
Sen vardın ben vardım
Aslında hep vardık
Birbirimizden ayrı kavuşmayı bekleyen
Aynı geleceği yaşamayı hayal eden bir ben vardı
Bir el vardı ellerine kavuşmayı bekleyen
Bir çift göz vardı gözlerinde hayat bulmayı bekleyen
Bir çift dudak vardı özgürce sevdiğini haykırmayı bekleyen
Sen vardın ölmeden cenneti yaşatan…

5 Ağustos 2012 Pazar

Senin Bir Suçun Yok be Güzelim Hayat Orospu


En çokta birkaç gün sonra koyar ayrılığın acısı, ne yaptığını ettiğini bilmeden. Sokağa atılmış bi köpek yavrusu gibi herkes yabancı, herkes düşman. Sığınacak bir yer ararsın, bulduğunu sandığın her yerden kovulunca anlarsın ait olmadığın yerleri. Şapşal bakışlarla, aptal aptal hareketlerle kalabalık içinde yapa yalnızsındır. Görünmez olmuşundur artık, kimse seni görmüyordur kör olmuşlar gibi. Gideceğin tek yer o dört duvarın arasıdır, biliyorsundur, farkındasındır bu durumun. Ama bir türlü ayakların seni oraya götürmez, biliyorsundur çünkü zindan gibi bir yer olduğunu. Gittiğinde biliyorsundur yapacaklarını başına gelecekleri. Önce bir sigarayla başlayacaksın, ardına bir kadeh içki, sonra istemeden gözünden yaşlar akacak, sildikçe dinmeyen yaşlar. Sonra küfürler savuracaksın, çığlıklar atacaksın, belki bir kaç bardak kıracaksın, yada duvarlarla buluşacak yumrukların.




Birkaç saat sonra sessizliğe bürüneceksin, oturduğun yerden boş boş evdeki eşyalara bakacaksın. Musluktan damla damla akan o suyu düşüneceksin, saçmalayacaksın. Sandalyeye bakacaksın uzun uzun, sonra bir tekme atacaksın ve yerdeki halini izleyeceksin. Bir sigara daha yakacaksın peşine, küllüğünde dolmuş olan izmaritlere bakacaksın, ne çok içmişim diye hayıflanacaksın. Boş bira şişesine geçecek bakışların ağzına götüreceksin belki bir damla daha kalmıştır diye. Sonra fırlatıp onuda atacaksın. Bir köpek yavrusugibi korkak ürkek ve yapa yalnızsın artık.



Soranlara iyiym diyeceksin yalandan. Gülücükler saçacaksın bir orospu gibi etrafına çokta memnunmuşun gibi hayatından. Rutinleşecek herşey, işle ev arası mekik dokuyacaksın. Arada yürürken bi kaç göt meme göreceksin öyle bakıp güleceksin yanlarından hızla geçerken. Bir tekel bayisinden her akşam ki gibi 2 paket sigara ve 10larca bira alıp o ıssız yalnız darma dağan olan evinin yolunu tutacaksın. Ve tarih tekerrür eder gibi aynı şeyleri yaşayacaksın. Taki başka bir beden çıkana kadar karşına. Hayat işte böylede orospu, iki dk da aklını alır iki dk da aklını geri verir sana….