24 Haziran 2012 Pazar

Aslında Buraya Koca Bir Küfür Gelecekti





Ne yazacağımı bilmiyorum. Yazmamı gerektiren bir şey olup olmadığından da bir haberim zaten. Boş dolmadı dolu boşalmadı. Bilinmeyenli dört işlem gibi. Sıkıcı, bunaltıcı, boktan ve umutsuz bir durum. Sonunu göremediğin bir hikayenin ortalarında yer almak gibi. Biri var sonra başka biri daha var, ama birbirlerinden bi haber. Sonra başka birileride var kalabalıklar içinde kalan biri var. Ben varım, o var sonra onlarda var. Niye olduklarını bilmiyorum. Sadece varız varlar var gibiler. Bazıları gösterirler varlığını ama sadece gösterirler. Vardır onlar, varmış gibi yaparlar ama aslında yoklardır.


Bir şehir var, içinde insanlar var, insanların içinde farklı farklı şeyler var. Bir var bir yok. Kimisi çok iyi olurken kimisi de iyi olduğu kadar kötü. Kötüler hiç ayrılmazken, iyiler bir var bir yokken evvel zaman içinde kimileri varken dağa kaçan inek misali yanan kül olan hayatlar var.


Sıkkınlık var ve her daim bir yalnızlık var. Ne anne var ne baba nede bir kardeş. Ne bir başını yaslayabileceğin omuz ne de gülüşüyle seni mutlu edecek biri. Yalnızlık var paylaştığın birde yaktığın sigaralar var. Dinlediğin müzikler var, yarısında sıkıldığın flimler var. Yalnızlık var seni hiç bırakmayan, aslında olması gerekenlerin yapması gerekn şeyleri yapan bir yalnızlık. Ne mutlu eder ne mutsuz. Umutsuz eder çoğu zaman yada her daim mutsuz. Ben varım o var birde onlar var. Aslında hiçbirimiz yokuz olmadık olamadık. Ölüm gibi ürkütücü ölüm gibi soğuk bir yalnızlık var ortada.


Hayat kapılarını kapatmışken dört bir koldan ve sen çırpınırken kaçmak için battığının farkına bile varamazsın çoğu zaman….. Nefes alışların durma noktasına gelir, gözlerindeki yaşlar intihar etmeye başlar. Bir bardak kırarsın yada bir yumruk atarsın duvara tüm gücünle. O zaman anlarsın ki yaptığın şeylerin sadece hayatından çaldığın anlar olduğunu. İyi yada kötü ne olursa olsun yaptığın herşey yaşamın boyunca kendin için yaptığın şeyler. Biri için yaşamak onun için ölürüm demek göz boyamaktan başka hiçbir bok değildir aslında. Birini seversin ama kendin için. Birine bir hediye alırsın onu mutlu etmek için, ama aslında kendin içindir onu mutlu edip kendini mutlu etmek. Belkide yalancı bencilliklerdir bunların bir ismi olursa eğer. Yaptığın herşey kendin için hayat denen cehennemde….

2 yorum:

  1. İşte bak hayat denen bu mucize gel gitlerle karman çorman bir şekilde ilerliyor sen de onu bir düzene sokup yaşamaya çalışırken ömür geçiyor :)

    YanıtlaSil
  2. "Var ve yok" lar çok güzel tespit edilmiş. Eline sağlık

    YanıtlaSil