2 Eylül 2011 Cuma

Affettim Gitti


Affetmek ! Affetmek erdemlikmidir yoksa enayilik mi ? Yada bile bile yangına körükle mi gitmektir? Çok sevdiğin değer verdiğin bir kişiyi affedebilirsin. Ama sürekli affetmek yani bu affetme olayının bokunu çıkarırsan her bir hatadan yada yanlıştan sonra defalarca affediyorsan enayisin sen arkadaş. Hani bunun erdemlikten artık çıkmış laçka bir duruma gelmiş bişey çıkıyor ortaya. Hani bir kere affettin tamam onda sorun yokta ondan sonraları affedilen insanda şöyle bir duruma sebebiyet veriyor. Bikere affetti bidaha affeder nasılsa. Hani bikereden bişey olmazda sonraları karşındaki kişide yüzsüzlüğü ortaya çıkarıyorsun. Bu aile sevgili eş dost herkes için geçerli bir durum.

Bir kere affetsen bile artık eskisi gibi olmuyor hiçbir şey. Hani affedilen için tamam her şey aynı olacak gibi bir duygu yaratsa da affeden kişi için aynı durum söz konusu olmuyor. Hani bende affedildim çoğu zaman oradan biliyorum yani. Bir kere affetmek erdemliktir, ama ondan sonraları ya yangına körü körüne gitmek yada enayiliktir. Kendini üzmekten başka hiç bir şey olmaz. Tabi karşında ki insan ders almamışsa bir kere yapacak hiç bir şey yoktur.

Bu bir de insanın kişiliği ile alakalı bir durum. Hamurunda varsa ibnelik yapabilecek hiç bir şey yok. Bu kadın ve erkek içinde geçerli bana göre. Yani sadece erkekler ibnelik yapmıyor, bazı kadınlarda da bu durum mevcut. Şimdi buraya affetmekle ilgili bi hikaye yada çok duygusal şeyler de yazabilirdim. Ama yazmadığımdan değil yai neşeliyim sadece işin piçliğine kaçmak istediğimden böyle bir durum söz konusu. Affetmek tabiki bir yüceliktir ama bokunu çıkarmadan tabi.

He birde çok sevdiğin insanlar vardır ya, onlar ağzına bile sıçsa bir kere değil 50 kere affedersin. Ben bunlarda şeytan tüyü var diyorum. Onları kendimizle kıyaslamak yada başkalarıyla kıyaslamak saçmalık olur. Yani boşuna stres etmeye gerek yok o durumlarda. Çünkü onlar çok seviliyordur ve çok değerlidir affeden kişi için. Amaaaan hayat kısa hemde o kadar kısa ki değmez şu kısacık hayatta kalp kırmak, üzmek üzülmek. Savaşmayın sevişin öpüşün koklaşın işte hayat güzel zorlaştıran bizleriz. Arının tüm ön yargılarınızdan kibirinizden. Paylaşın paylaştıkça gülün eğlenin neşelenin. Hayat kısa yaktığın bir dal sigara kadar kısa hemde. Kaç yaşındasın bi sor kendine. Sonra geçmişe bak ve zamanın ne kadar çabuk geçtiğini düşün. Sonra ne demek istediğimi anlarsınız. Saygılar Sevgiler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder